הצהרת העדר ניגוד אינטרסים: אני יהודי חילוני שאינו ממוצא מזרחי.
הגיע אלי באינטרנט מסר הקורא לי לחתום על עצומה נגד הכוונה לקרוא מחלף בכניסה לירושלים על שמו של הרב עובדיה יוסף, ומסר זה העלה אצלי את המחשבות הבאות:
1. רחובות רבים במדינת ישראל קרויים על שם אנשים שונים ומשונים כדי לרצות ציבור כלשהו (לעתים אפילו ציבור די קטן). אני משוכנע כי רבים מהאנשים האלה לא עשו בחייהם משהו מיוחד שלפי קנה המידה שלי לא הצדיק קריאת רחוב על שמם. הציבור הרחב לא ראה בכך סיבה להתענין בתהליך קריאת השמות, ומעולם לא שמעתי התנגדות ציבורית לקריאת שם רחוב על שמו של אדם כלשהו. האם מוצדק שאתעורר להגיב דווקא במקרה של הרב עובדיה יוסף?
2. הרב עובדיה יוסף היה אדם חשוב לציבור של מאות אלפים (לא חשוב כמה) כפי שנוכחנו בעת הלוויתו, ולכן מדוע לא לכבד את הציבור הזה ולקרוא מחלף על שמו של עובדיה יוסף אם כך רצונו?
3. הרב עובדיה יוסף האמין באמונה שאינני שותף לה, אבל לפני היותו פוליטיקאי הוא התגייס לכמה משימות לאומיות חשובות מתוך אמונתו בחשיבותן. למשל לאחר מלחמת יום הכיפורים הוא עבר בכל מקום שבו חיל צהל נעלם ונעדר ודאג לפתרון הלכתי כדי שאשתו לא תשאר עגונה; הוא נתן את ההכשר להעלאת יהודי אתיופיה והוא פסק שקדושת הארץ היא רק עד מחיר מסוים בחיי אדם ותרם למיתון דיעות משיחיות אצל אלפי אנשים.
4. היו לרב עובדיה במהלך השנים הרבה התבטאויות שנראו מגוחכות בעיני ועל התנהלותו כפוליטיקאי יש לי השגות אבל לא יותר מכפי שיש לי השגות על כמה פוליטיקאים אחרים.
לפיכך, לאחר סיכום המחשבות האלה אני מגיע למסקנה שהרעיון לקרוא את המחלף בכניסה לירושלים על שם הרב עובדיה יוסף הוא רעיון ראוי בעיני ולא אחתום על העצומה כפי שהתבקשתי. ההיפך הוא הנכון – אני תומך בכך בכל לב ואני שלם עם עצמי.
יוסף יעלי הינו בעל תואר Ph.d בפיזיקה מהטכניון. עבד בתעשיה המתוחכמת כמנהל, כמהנדס מערכת וכמדען בכיר. לימד בבתי ספר ובמוסדות אקדמים בארץ ובחו"ל. כעת מהנדס מערכת בתחום החברתי ומתנדב בקהילה.